Biografia

 

 

 

Taiteilija-CV

Allan Raffaele on syntynyt Tampereella vuonna 1996 ja musiikki on kuulunut hänen elämäänsä jo lapsesta asti. Raffaele aloitti musiikkiopintonsa Tampereen konservatoriossa kuusivuotiaana klassisella kitaralla Pauli Talvitien johdolla. Klassiset lauluopinnot hän aloitti vuonna 2013 Tampereen konservatoriossa opettajanaan Tarja Mäki-Latvala. Vuonna 2015 hän suoritti musiikkialan ensimmäisen perustutkinnon ja vuonna 2017 toisen ammatillisen perustutkinnon instrumentteina kitara ja laulu. Molemmat tutkinnot Raffaele suoritti erinomaisin arvosanoin.

Raffaele on opiskellut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa laulumusiikin koulutusohjelmassa Kristjan Möisnikin johdolla vuosina 2019-2021. Tällä hetkellä Raffaele jatkaa lauluopintojaan Sibelius-Akatemiassa Sirkka Parviaisen johdolla, tavoitteenaan valmistua musiikin maisteriksi 2025. Raffaele valmistui musiikkipedagogiksi 19.12.2022 Tampereen ammattikorkeakoulusta Petri Antikaisen johdolla. Raffaele on täydentänyt opintojaan mm. Andreas Schmidtin, Tuomas Katajalan ja Soile Isokosken mestarikursseilla. Raffaele opiskelee myös italialaisen huipputenori ja oopperalaulaja Andrea Carèn johdolla mahdollisuuksien mukaan. Keväällä 2023 Raffaele esiintyy orkesterin solistina Joensuussa Sibelius-Akatemian produktiossa Herran seitsemän viimeistä sanaa ristillä, jonka on säveltänyt J.Haydn.

Raffaele on toiminut Savonlinnan oopperajuhlakuorossa vuodesta 2019 asti, ja hänet valittiin Suomen Kansallisoopperan lisäkuoroon v.2022. Kaudella 2022-2023 Raffaele esiintyy Turandot-oopperassa Helsingissä ja kesällä 2023 Savonlinnassa Romeo ja Julia (Gounod), Taikahuilu ja Sevillan parturi - oopperoissa. Raffaele valittiin Kangasniemen laulukilpailuun 2022. Marraskuussa 2021 Raffaele osallistui Sempre, Sempre -nimiseen oopperaproduktioon Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksen ensemblen kanssa. Musiikkitalon Sonore-salissa esitettyjen ranskankielisten oopperakohtausten kapellimestarina toimi Markus Lehtinen, ja esityksen ohjasi Juulia Tapola.

Syksyllä 2019 Raffaele nähtiin Muumipeikon roolissa Ilkka Kuusiston säveltämässä Muumioopperassa Tampereen Musiikkiakatemiassa ja Valkeakosken kaupunginteatterissa. Hän oli Radio Classicin Tempo Awards-palkintoehdokas vuonna 2019. Vuosina 2019-2020 ennen koronarajoituksia Raffaele esiintyi kivipatsaan roolissa Notre Damen kellonsoittaja-musikaalissa Tampereen Teatterissa, Tampere Cappella-kamarikuoron kanssa.

Vuonna 2018 Raffaele esiintyi laulusolistina useissa Oskar Merikannon 150 -vuotisjuhlakonserteissa Finn-Kanteleet orkesterin kanssa mm. Helsingissä Temppeliaukion kirkossa ja Lahdessa Ristinkirkossa. Samana vuonna Raffaele esiintyi myös Golden Monrepos orkesterin laulusolistina Lahdessa. Raffaele osallistui Beniamino Gigli-seuran gaalakonserttiin v.2018 yhdessä Metropolitan-oopperan tenorin Roberto de Biasion kanssa sekä merkittävän bel canto -sopraanon Gilda Fiumen kanssa Savoy-teatterissa 03.11.2018.

Raffaele on myös suorittanut varusmiespalveluksen Kaartin Soittokunnassa 2018 ja esiintynyt lukuisilla valtiovierailuilla Presidentinlinnassa. Niiden lisäksi hän oli mukana useassa Puolustusvoimat 100 -juhlakonsertissa ja kansainvälisessä musiikkitapahtumassa. Raffaele on myös laulanut Tampereen ortodoksisessa kirkkokuorossa kanttori Jenni Hakkaraisen johdolla sekä kamarikuoro Näsissä Markus Yli-Jokipiin johdolla sekä suorittanut jälkimmäisen johdolla myös kuoronjohdon peruskurssit Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Raffaele on osallistunut useampana vuonna hyväntekeväisyysprojekteihin, kuten syöpäsairaiden lasten tukemiseen musiikkiesitysten avulla TAYS:ssa sekä vanhainkodeissa. Raffaele on palkittu kunniamaininnalla nuorten kansainvälisessä Kaunas Sonorum -laulukilpailussa Liettuassa vuonna 2015. Raffaelen opintoja ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Sibelius-Akatemian tukisäätiö, Taiteen edistämiskeskus, Selim Eskelinin säätiö sekä Pro Musica -säätiö.

Tenori ja kitaristi Allan Raffaele, allan.raffaele@gmail.com, +358456628777
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita