Biografia

 

 

 

Allan Raffaele on syntynyt Tampereella vuonna 1996 ja musiikki on kuulunut hänen elämäänsä jo lapsesta asti. Raffaele aloitti musiikkiopintonsa Tampereen konservatoriossa kuusivuotiaana klassisella kitaralla Pauli Talvitien johdolla. Klassiset lauluopinnot hän aloitti vuonna 2013 Tampereen konservatoriossa opettajanaan Tarja Mäki-Latvala. Vuonna 2015 hän suoritti musiikkialan ensimmäisen perustutkinnon ja vuonna 2017 toisen ammatillisen perustutkinnon instrumentteina kitara ja laulu. Molemmat tutkinnot Raffaele suoritti erinomaisin arvosanoin.

Raffaele on opiskellut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa laulumusiikin koulutusohjelmassa Kristjan Möisnikin johdolla vuosina 2019-2021. Tällä hetkellä Raffaele jatkaa lauluopintojaan Sibelius-Akatemiassa Sirkka Parviaisen johdolla sekä Petri Antikaisen johdolla Tampereen ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogin koulutusohjelmassa pääaineenaan klassinen laulu. Raffaele on täydentänyt opintojaan mm. Andreas Schmidtin, Tuomas Katajalan ja Soile Isokosken mestarikursseilla. Raffaele opiskelee myös italialaisen huipputenori ja oopperalaulaja Andrea Carèn johdolla mahdollisuuksien mukaan. Vuosina 2021-2022 Raffaele suoritti erinomaisin arvosanoin musiikin kandidaatin laulututkinnot Sibelius-Akatemiassa ja Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Marraskuussa 2021 Raffaele osallistui Sempre, Sempre -nimiseen oopperaproduktioon Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksen ensemblen kanssa. Musiikkitalon Sonore-salissa esitettyjen ranskankielisten oopperakohtausten kapellimestarina toimi Markus Lehtinen, ja esityksen ohjasi Juulia Tapola.

Raffaele on myös suorittanut varusmiespalveluksen Kaartin Soittokunnassa 2018 ja esiintynyt lukuisilla valtiovierailuilla Presidentinlinnassa. Niiden lisäksi hän oli mukana useassa Puolustusvoimat 100 -juhlakonsertissa ja kansainvälisessä musiikkitapahtumassa.

Raffaele on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt esiintyä usean vuoden ajan eri musiikkitapahtumissa, niin soittajana kuin laulajanakin. Näistä voi mainita mm. Sibelius-Akatemian ensemblen oopperakohtaukset, Tampereen Musiikkiakatemian laulajat oopperalavalla, useita Eliisa-teatterin konsertteja ja Mannerheim-muistoja autonomian ajalta, Ilta Kannaksella musiikkinäytelmä, hyväntekeväisyysesiintyminen TAYS:in lastenosastoilla. Lisäksi hän on säveltänyt teoksen Viaggio nel mondo (Matka maailmalle).

Vuonna 2018 Raffaele esiintyi laulusolistina useissa Oskar Merikannon 150 -vuotisjuhlakonserteissa Finn-Kanteleet orkesterin kanssa mm. Helsingissä Temppeliaukion kirkossa ja Lahdessa Ristinkirkossa. Samana vuonna Raffaele esiintyi myös Golden Monrepos orkesterin laulusolistina Lahdessa. Syksyllä 2019 Raffaele nähtiin Muumipeikon roolissa Ilkka Kuusiston säveltämässä Muumioopperassa Tampereen Musiikkiakatemiassa ja Valkeakosken kaupunginteatterissa.

Raffaele nähtiin Notre Damen kellonsoittaja Disney-musikaalissa kivipatsaiden ensemblessä Tampereen Teatterissa sekä Savonlinnan v.2020 ja 2021 oopperajuhlakuorossa oopperoissa Carmen, La Traviata, Sevillan Parturi ja Kuningas Roger ohjelmien parissa. Raffaele jatkaa toimintaa SOJK:ssa myös tulevana kautena 2022 oopperoissa Tosca, Aida ja Carmen.

Raffaele on palkittu kunniamaininnalla nuorten kansainvälisessä Kaunas Sonorum -laulukilpailussa Liettuassa vuonna 2015. Hän oli Radio Classicin Tempo Awards-palkintoehdokas vuonna 2019. Raffaele valittiin Kangasniemen laulukilpailuun 2022. Raffaelen opintoja ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Sibelius-Akatemian tukisäätiö, Taiteen edistämiskeskus, Selim Eskelinin säätiö sekä Pro Musica -säätiö.

Raffaele osallistui Beniamino Gigli-seuran gaalakonserttiin v.2018 yhdessä Metropolitan-oopperan johtavan tenorin Roberto de Biasion kanssa sekä merkittävän bel canto -sopraanon Gilda Fiumen kanssa Savoy-teatterissa 03.11.2018. Raffaele on myös laulanut Tampereen ortodoksisessa kirkkokuorossa kanttori Jenni Hakkaraisen johdolla sekä kamarikuoro Näsissä Markus Yli-Jokipiin johdolla sekä suorittanut jälkimmäisen johdolla myös kuoronjohdon peruskurssit Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Tenori ja kitaristi Allan Raffaele, allan.raffaele@gmail.com, +358456628777
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!